Izrada prezentacijskih DVD-a

Vaša udruga slavi neku veliku obljetnicu, želi to obilježiti na dostojan način, tako da ostane neki trag, neka vrijednost, za generacije koje dolaze. Web stranica je OK, ali ne možete nju dijeliti kao poklon članovima i simpatizerima. Što učiniti?

Odgovor je - DVD.

Prezentacija se izrađuje od digitalnih fotografija, filmića, ali i od skeniranih i obrađenih fotografija. Najbolji primjer te vrste je DVD koji je urađen za Mješoviti pjevački lovački zbor "Matko Laginja" iz Klane. To je do sada najveći projekt te vrste; izrađen je od preko 250 skeniranih fotografija sa glazbom u pozadini "izripanom" sa audio kaseta i sa snimljenom i montiranom naracijom, u trajanju od 36 min.

Vaša tvrtka izlaže na sajmu. Platili ste brdo novaca za štand. Kako se najbolje predstaviti posjetiteljima? Web stranica je super, ali zahtijeva interakciju, nije baš adekvatna za tu prigodu.

Odgovor je: DVD.

Možete ga "vrtjeti" neprestano. Dovoljan vam je laptop i projektor. Ili još bolje, ako imate mogućnosti; DVD player i plazma.

Prednost u odnosu na web stranicu u ovakvoj prilici je i to što u pozadini prezentacije sastavljene od slika i video klipova, koja teče kao film, svira glazba.
Najbolji primjer ovakvog DVD-a je izrađen za tvrtku "Maxmarine", koja je po sajmovima u Bugarskoj, Italiji, Hrvatskoj i drugim zemljama podijelila preko 300 primjeraka.

Na kraju, postoji mogućnost izrade kombiniranog DVD-a, gledljivog na televiziji i sa interaktivnim sadržajima prilagođenim za računalo.

Cijena DVD-a se formira ovisno o veličini projekta i o broju utrošenih sati.

Dokumentarac o Zboru pogledajte ispod.